vane.jpg (302 bytes)

FinUnionsiin Marianne Muona

FinUnionsin va. johtaja Marianne Muona.   Palkansaajakeskusjärjestöjen yhteisen FinUnionsin va. johtajaksi on valittu oikeustieteen maisteri Marianne Muona. Hän on parhaillaan STTK:n kansainvälisten asioiden asiantuntija ja on aiemmin työskennellyt mm. PAY:ssa   Itämeri -toimitsijana, eduskunnassa kansanedustajan avustajana  ja Euroopan parlamentissa parlamentaarikon avustajana.   

Muona aloitti Brysselissä 16.4.2012 ja pesti kestää 15.3.2013 asti.

Muona työskentelee 3 viikkoa kuussa Brysselissä ja yhden viikon Suomessa, jolloin hänen työskentelypaikkansa on vuoroviikoin kunkin palkansaajakeskusjärjestön toimistossa.

 

AKT:n johdossa toistaiseksi Sorvali

AKT:n liittosihteeri Arto Sorvali. Kuva: Tuulikki Holopainen  AKT:n puheenjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi liittosihteeri Arto Sorvali. Liiton valtuusto päätti, että puheenjohtaja Timo Räty on sivussa tehtävänsä hoitamisesta niin kauan, kun syyteharkinta epäillystä työturvallisuusrikoksesta on käynnissä.

Valtuusto päätti myös, että ylimääräistä edustajakokousta ei järjestetä.

AKT:n hallitus puolestaan päätti palautta irtisanotun liiton viestintäpäällikön Hilkka Ahteen työsuhteen.

Liittosihteeriä sijaistaa sihteeri Harri Pasanen. Hallituksen puhetta johtaa varapuheenjohtaja Veijo Ruonala.

 

PAMin Auli Kivenmaa PALEn puheenjohtajaksi

  Palkansaajalehdet PALE ry, joka on SAK:laisten ammattiyhdistyslehtien kustantajien yhdistys, valitsi uudeksi puheenjohtajaksi PAM:n PAM-lehden päätoimittajan Auli Kivenmaan.

PALE jatkaa ajankohtaisten aiheiden keskustelutilaisuuksien kuten myös suosituksi tulleiden syksyisten koulutuksellisten sparrauspäivien järjestämistä.

 

SAKKIn johtoon Aleksej Fedotov

Ammattiin opiskelevien SAKKI ry:n puheenjohtaja Aleksej Fedotov  Ammattiin opiskelevien SAKKI ry:n puheenjohtajaksi on valittu kaksivuotiselle kaudelle Aleksej Fedotov, 20 v. Fedotov on helsinkiläinen Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta valmistunut merkonomi. Fedotovin valitsi järjestön liittokokous.

Liittokokous hyväksyi myös Amisten asiaa -asiakirjan, jossa on linjauksia muun muassa työurien pidentämiseen, ammattiin opiskelevien toimeentulon parantamiseen ja nuorten yrittäjyysvalmiuksien lisäämiseen. Lisäksi SAKKI julistautui feministiseksi järjestöksi.

 

 

Palkkatyöläinen 17.4.2012 nro 2/12

hava500.jpg (350 bytes)

Palkkatyöläisen etusivullejutun alkuun

harpalk.gif (881 bytes)