vane.jpg (302 bytes)

nettivinkit.jpg (2754 bytes)

LOMA-AIKA

Toisen toivomus,
toisen määräys

pi-nu.gif (132 bytes)  Sairaus siirtää
pi-nu.gif (132 bytes)  Lomautuksesta lomaoikeutta
pi-nu.gif (132 bytes)  Säästövapaissa työntekijävaltaa

vi-ne-pi.gif (120 bytes)  Työntekijät saavat toivoa työnantajaltaan, milloin he vuosilomansa pitäisivät. Työnantaja päättää ajankohdasta.

Vuosiloman mukainen loma-aika on 2.5.– 30.9., mutta eri alojen työehtosopimuksissa asiasta on sovittu toisin.

Metalliteollisuuden sopimuksen mukaan loma-aika alkaa keskeytymättömän kolmivuoron viisivuorojärjestelmässä 20. toukokuuta ja päättyy 20. syyskuuta.

Kausityössä lomasta voidaan sopia paljon joustavammin. Periaatteena on, että kesäloma pidetään vuoden loppuun mennessä.

Puutarha-alan sopimuksen mukaan korkeintaan kolmannes lomasta voidaan siirtää loma-ajan ulkopuolelle. Siirrettävä lomakertymä pitenee puolella.

Loman saa pätkiä

Työntekijän suostumuksella vuosilomaa voidaan siirtää pidettäväksi myös varsinaisen loma-ajan ulkopuolella.

Periaatteessa loma-ajasta pitäisi voida nauttia yhdessä jaksossa, mutta käytäntö on kirjavampi.

Yleensä lomapäivistä 24 on pidettävä loma-aikana ja loput mieluummin yhdessä jaksossa ennen seuraavan vuoden huhtikuuta tai seuraavaa lomakautta. Tästäkin on monella alalla sovittu toisin.

Kunta-alan yleisen KVTES:n mukaan lomasta 65 pros. on pidettävä loma-aikana.

Suositus on, että kesäloma olisi 24 päivää ja talviloma kuusi. Tuotannon takia tai työntekijän suostumuksella yhtenäinen kesäloma voi olla lyhyempikin. Minimi on 12 arkipäivää.

Kausityössä on toisin. Loman vähimmäispituus on kuusi arkipäivää. Loput lomapäivät työnantaja voi antaa joko yhdessä tai erikseen.

Talviloman pätkiminen on harvinaisempaa. Yleensä siihen vaaditaan työntekijän suostumus, mutta kansantalouden rattaat jylläävät tässäkin; Jos tuotanto vaatii, metallissa 24 lomapäivää ylittävä osuus voidaan pitää useassa jaksossa.

Kesken loman töihin

Loman alkamista työnantaja voi sopimusten mukaan siirtää vielä aika likellä lomaa.

Muutoksesta pitää yleensä ilmoittaa ajoissa. Kunta-alalla työnantajan odotetaan kertovan asiasta kaksi viikkoa ennen lomaa.

Vuosilomalaki ei tunne loman keskeyttämistä, mutta todellisuus on toinen. KVTES:n mukaan työntekijän vuosiloma voidaan keskeyttää erityisen painavasta syystä. Ilmoitus loman keskeytymisestä pitää antaa kaksi viikkoa aikaisemmin. Työntekijää tulee kuulla ennen kuin loman keskeytyksestä päätetään.

Toisaalta kunta-alalla työntekijällä on oikeus pitää vuosilomapäivänsä jo sen kertymisen aikana, kunhan siitä sovitaan työnantajan kanssa.

Tessit ja vuosilomalaki www.finlex.fi

 

Sairaus siirtääalkuun

vi-ne-pi.gif (120 bytes)  Jos työntekijä sairastuu loman alussa, hän voi pyytää loman siirtoa. Työnantajan on tähän suostuttava.

Lomaa pitää siirtää myös silloin, jos työntekijä tietää ennen loman alkua joutuvansa sairaanhoitoon tai muuhun vastaavaan hoitoon.

Jos sairaus tai tapaturma sattuu loman aikana ja jatkuu yli seitsemän päivää, sairauden loppuaika ei ole lomaa, vaan sairauslomaa. Jotta lomapäivät eivät karkaisi, työntekijän on esitettävä työnantajalle lääkärintodistus.

Työntekijä voi toki potea tautinsa myös lomallaan. Tällöin hän voi itse hakea sairauspäivärahaa.

 

Lomautuksesta lomaoikeuttaalkuun

vi-ne-pi.gif (120 bytes)  Lomaoikeutta kertyy myös lomautuksen aikana. Vuosilomalain mukaan lomautuspäivät ovat osin työssäolopäivien veroisia.

Jos lomautusjakso kestää pitkään, 30 ensimmäisen päivän ajan lomautetulle kertyy normaalisti lomapäiviä. Sen yli meneviltä päiviltä lomaa ei kartu.

Lomautusaikana irtisanotun lomapäivistä löytyy korkeimman oikeuden päätös (KKO:1994:126) Finlexin sivuilta www.finlex.fi/oikeus

 

Säästövapaissa työntekijävaltaaalkuun

vi-ne-pi.gif (120 bytes)  Säästövapaisiin laitetuista lomapäivistä työntekijällä on iso päätäntävalta.

Vuosilomalain mukaan työntekijä määrää kalenterivuoden tai -vuodet, jolloin säästövapaa pidetään. Tarkemmin ajankohdasta sovitaan palkansaajan ja työnantajan kesken.

Jos sopuun ajankohdasta ei päästä, työntekijä ilmoittaa säästövapaan alkamispäivän. Ilmoitus on tehtävä viimeistään neljä kuukautta ennen säästövapaan alkua.

Palkkatyöläinen 4.2.2004 nro 1/04

hava500.jpg (350 bytes)

Palkkatyöläisen etusivullealkuun

ne339999.gif (51 bytes)

Pt  nro 1/2004

PT:n 1/04 etusivulle

vn-pa.gif (131 bytes) Pääkirjoitus
vn-pa.gif (131 bytes) Teema
     Metalliteollisuus
vn-pa.gif (131 bytes) Kolumnit ja pakina
vn-pa.gif (131 bytes) Ajankohtaista
vn-pa.gif (131 bytes) Liittouutiset
vn-pa.gif (131 bytes) Ulkomailta
vn-pa.gif (131 bytes) Nettivinkit

Loma-aika