vane.jpg (302 bytes) vane.jpg (302 bytes)
         Nro 8/2002  -  1.10.2002  -  94. vuosikerta     
tahti.gif (3747 bytes)EU laajenee — oletko valmis?
mine1.jpg (716 bytes)  Euroopan unioni ja kandidaattimaiden jäsenyysneuvottelut ovat likimain loppusuoralla, mutta rakenneuudistus jäseneksi pyrkivissä maissa on vielä kesken.
    Joulukuun Eurooppa-neuvoston kokouksessa selvinnee, liittyvätkö Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Slovenia, Unkari, Malta ja Kypros EU-perheeseen vuoden 2004 alussa. Neuvottelut ovat vielä sen verran kesken Bulgarialla ja Romanialla, että ne ainakin jäävät vielä porstuaan.
    Teemasivuilla tarkastellaan laajentumisen vaikutuksia Suomessa ja hakijamaiden näkökulmaa valotetaan Puolasta. Laajeneminen vaatii lisävalmiuksia niin nykyisissä kuin tulevissakin EU-maissa. Meillä korostetaan työn tekemistä meikäläisin ehdoin, mutta valvontaan pitää vielä selvästi satsata. Hakijamaissa taas työelämän lainsäädäntöä vasta säädetään ja normeja aletaan viedä työpaikoille.
pt-vilkku.gif (216 bytes) Lue lisää
Foto: LAURI SORVOJA

Hometta työpaikalla
mine1.jpg (716 bytes)
  Kun työpaikalla on hometta, voi käydä niin, ettei kukaan ota todesta. Työterveydenhuollossa ihmetellään, onko työyhteisössä ongelmia, kun yksi toisensa jälkeen sairastuu! Annetaan ymmärtää, että kaikki on vain akkojen narinaa.
pt-vilkku.gif (216 bytes) Lue lisää

Gerd-Liv Valla. Foto: HILKKA JUKARAINENNorjan
LO:n pj
Gerd-Liv Valla esittää oman palkkansa jäädyttämistä
SAK:n laatupaperilla tavoitellaan
parempaa työllisyyttä ja työelämän muutosturvaa

pt-vilkku.gif (216 bytes) Lue lisää
  Palkkatyöläinen nro 9/02 ilmestyy 5.11. Aineisto toimitukseen viimeistään 23.10.alkuun
ne339999.gif (51 bytes)