vane.jpg (302 bytes) vane.jpg (302 bytes)
         Nro 3/2001  -  3.4.2001  -  93. vuosikerta     
Naisten asema
työmarkkinoilla
heikentynyt

mine1.jpg (716 bytes)  SAK:laisten naisten asema työmarkkinoilla on viime vuosina heikentynyt. Naisten työsuhteet ovat tulleet epävarmemmiksi, palkkaero on kasvanut ja toistotyö lisääntynyt, ilmene
Marja Erkkilä
suunnittelija Marja Erkkilän tekemästä Erilaisuus arjessa -raportista.

minu.jpg (764 bytes) Lue lisää

EU-rahaa   hankkeisiin
minu.jpg (764 bytes) Lue lisää

TEEMA:
Työpaikat pienenevät,
ongelmat kasvavat
Ismo Mansikka. Kuva: JUHA SINISALO
mine1.jpg (716 bytes)  Yhä useampi SAK:lainen työskentelee pienellä työpaikalla ja yhä harvemmalla työpaikalla on luottamusmies paikallisen edunvalvonnan tukena.

Luottamusmiehen puute onkin Rakennusliiton Porin aluesihteeri Ismo Mansikan mielestä ongelma, sillä toimistoon tullaan ryppyisten papereiden kanssa ja selitetään, että olin töissä sellaisella Matilla, joka ajoi keltaista Transitia. Kenelle me silloin kohdistamme vaatimuksemme maksamattomista palkoista ja korvauksista.

Lisää pientyöpaikkojen
iloista ja suruista teemasivuilla.

minu.jpg (764 bytes) Lue lisää

Irtisanominen halpaa
Suomen työnantajille

mine1.jpg (716 bytes)  Suomessa yritys selviää vähin kustannuksin tuotannollisista ja taloudellisista irtisanomisista toisin kuin kilpailijansa keski- ja eteläisen Euroopan maissa. Jari Hellsten. Kuva: PIRJO MAILAMMI
Muualla potkuja pehmentää usein sosiaalipaketti, joka saattaa sisältää vuoden palkan, koulutustukia, liikkuvuusavustuksia ja lakisääteistä alemman eläkkeen, ilmenee tutkija, oik. kand. Jari Hellstenin selvityksestä.

minu.jpg (764 bytes) Lue lisää

hava500.jpg (350 bytes)

Palkkatyöläisen etusivullealkuun

ne339999.gif (51 bytes)